fbpx

Zveřejněno: 18. 10. 2017

Dioskúrové byli mytologičtí nevlastní bratři, kteří bojovali ve všech známých bitvách a jejich sláva se rovnala slávě Heraklově. Jeden bratr byl smrtelný a druhý nesmrtelný. Jejich společný boj jim však přinesl věčnost, která se podobá hvězdám Castor a Pollux, které do teď září na nebi. Jedna září více a druhá méně.

Jak Petr Fiala (ODS), tak Miroslav Kalousek (TOP 09) bojují za naši pravici a svoboda pro ně není prázdným pojmem, což potvrzují jejich horoskopy. Jejich úkol není v této době jednoduchý, ale neměli by se rozhodně vzdávat, protože alespoň podle mého výkladu nejsou na svém místě omylem. Jejich cesta může být v následujících letech trnitá, ale nejsou v tom rozhodně sami.

kalousek kampan

Holub zřejmě nepomůže. Miroslav Kalousek bude sbírat síly až na další období.

Miroslav Kalousek a jeho šance

Miroslav Kalousek se narodil 17. 12. 1960 ve městě Tábor. Jeho životní číslo 27/9 mu dává silný smysl pro detail, analýzu a ideály měnit svět k lepšímu. Díky dvojité síle znamení Střelce (Slunce, Luna) může mít velký cit pro vývojové trendy v souvislosti s mezinárodními vztahy. Může mít výrazný dar předvídavosti, ale rovněž může občas jednat velmi impulsivně, což mu nemusí přidat na oblíbenosti.

Planeta Uran, která vládne principům svobody a inovací, je nejen silně zastoupena v jeho horoskopu, ale navíc v této chvíli může čerpat mnoho inspirace. Měl by se naplno vrhnout do velkých organizačních změn, které mu mohou do budoucna přinést velmi slibné podmínky pro uskutečnění jeho ideálů.

Největší výzvou Miroslava Kalouska je nutnost změnit své hluboké přesvědčení, aniž by zcela zradil sám sebe. To, co dříve fungovalo, již nefunguje, a on je teď nucen měnit hluboké struktury svého vědomí. To může být těžké. Na druhou stranu, když najde nějaký konstruktivní cíl, má z dlouhodobého hlediska sílu a prostředky tohoto cíle dosáhnout. Bude to však vyžadovat niternou změnu. Výsledek pak může být velkolepý, ale zadarmo rozhodně nebude.

Střední cesta není

Když se místo negativního projevu Uranu (impulsivnost, přehnané buřičství) opře do jeho pozitivní podoby (svoboda, inovace, vynalézavost), může postupně zvýšit své šance, přestože v těchto volbách to tak ještě nemusí vypadat. 

Následující rok 2017/18 vstupuje do úspěšné roční vibrace čísla 3. Je to vhodný rok pro šíření jeho myšlenek, pro vztahy se zahraničím a společenskou oblíbenost. V politice může posílit svou pozici, ale bude to vyžadovat velké vypětí sil, a to hlavně kvůli těžkým tranzitům Saturna a Pluta, které budou chtít z Miroslava Kalouska dostat to nejlepší nebo to nejhorší, co v něm je. Jeho vynalézavost a pozitivní tranzit Uranu ho však na druhou stranu může vynést hodně vysoko. Zdá se, že v případě Miroslava Kalouska v těchto letech neexistuje střední cesta.

fiala kampan

Petr Fiala dostane šanci přehodnotit své postoje. Bude se rozhodovat srdcem, nebo rozumem?

Petr Fiala a jeho vize

Petr Fiala se narodil 1. 9. 1964 v Brně. Jeho životní číslo 30/3 mu dává velkou sečtělost, představivost a smysl pro přátelství a práci. Jeho horoskop vykazuje silný archetyp Prométhea, který je spojen s planetou Uran. Je to vizionář. V tom si jsou s Miroslavem Kalouskem velmi podobní, a tak člověka nepřekvapí jejich vášeň pro svobodu.

Petr Fiala může disponovat velmi progresivními myšlenkami, které nemusí být ihned chápány ve správném kontextu. Jeho myšlenky mohou předbíhat dobu a jejich pravdivost může být časem zarážející. Jeho velkou výzvou bude setkávání s lidmi, kteří svou moc využívají čistě ve svůj prospěch. Bude se muset naučit hájit své hranice a dobře rozlišovat hodnoty, za kterými si stojí.

V roce 2017/18 vstupuje Petr Fiala do roční vibrace čísla 2, kdy bude mít vhodné podmínky pro spojenectví s jinými lidmi. Ale už letos by měl správně vybírat lidi, se kterými bude chtít spolupracovat. V budoucích letech čeká Petra Fialu zkouška, která se týká hodnot, jež zastává. Jeho vztahy se v následujících letech výrazně změní a on bude muset být dostatečně přizpůsobivý i pevný v různých situacích, které budou velmi spletité. Změnám se nemůže zcela vyhnout, a tak se můžeme těšit na zvláštní politickou situaci, která v následujících letech nastane.

Zajímavosti

U obou představitelů pravicových stran jsou v jejich natálních horoskopech přítomny významné aspekty Uranu ve vztahu s pozicí Slunce. Ty potvrzují jejich schopnost nahlížet do budoucích trendů a silný smysl pro svobodu člověka. Takže svým způsobem žijí to, čemu věří. Oba mohou být velmi předvídaví a vidět daleko za horizont běžných lidí.

Rovněž je spojuje pozice Marsu v Raku, který z pozitivního pohledu podporuje zálibu v historii, vlastenectví se vztahem k rodinným otázkám. Na druhou stranu z negativního pohledu je může činit příliš přecitlivělými a tendencí reagovat příliš emotivně.

Souhrn

Pod větším tlakem bude následující rok 2017/18 Miroslav Kalousek, který však velkým úsilím může dojít k položení dobrých základů pro další roky. Je pod velkým tlakem a nemůže nic, než činit nutné změny.

Petr Fiala může na druhou stranu zaznamenat jistou spokojenost a klid, který je však jen předzvěstí velkých zkoušek, jež ho čekají v následujících letech. Tyto zkoušky se budou týkat lidí, se kterými bude nucen spolupracovat, a měnících se hodnot, jež z toho vyplynou. Heslo pro blížící se několikaletý tranzit Pluta v opozici k jeho Venuši a Marsu v Raku zní: "Někdy je ztráta ziskem a zisk ztrátou. Proto rozlišuj svým srdcem."

foto: Facebook ODS a TOP 09

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...