fbpx

Zveřejněno: 15. 8. 2017

Chcete se dozvědět, jak být krásní? Doufáte, že vám jako zázrakem přestanou padat vlasy? Hledáte recept na elixír života, nebo vás jen zajímá zdravý životní styl a osobní rozvoj? Potom neváhejte a zapište si do kalendáře sobotu 23. a neděli 24. září, kdy se bude na Výstavišti v Holešovicích konat Festival Evolution.  

Na co se můžete na festivalu těšit? Zjistíte, jak ze svého domova udělat oázu klidu, proč byste měla do svého jídelníčku zařadit irský mech či přepuštěné máslo a také zkrásníte...

Když obraz, tak krevní!

Každý z nás si jednou za čas u doktora projde krevními odběry a zkoumáním krevního obrazu. Z něj lékař pozná náš zdravotní stav, určí případnou nemoc a její závažnost nebo sleduje účinnost léků. Pokud se chcete dozvědět, jak se můžete ve výsledcích orientovat i vy, nenechte si ujít přednášku Dr. Barbary Miller. Zjistíte, o čem vypovídají výsledky krevních rozborů, jak vypadají ideální hodnoty, i to, které testy byste si měli nechat udělat, přestože nejsou hrazené zdravotní pojišťovnou. 

krevni obraz shutterstock 255595165

Nenechte si ujít přednášku Dr. Barbary Miller. Zjistíte, o čem vypovídají výsledky krevních rozborů.

Ženy mají dvě zbraně – kosmetiku a slzy

A my zvolíme kosmetiku! Udělejte si čas sama na sebe a přijďte na festival vyzkoušet výjimečnou dekorativní kosmetiku 100% PURE®. Tahle 100% čistě přírodní dekorativní kosmetika je jako jediná na světě vyrobená z barevných pigmentů z ovoce a zeleniny. Individuální líčení profesionální vizážistkou trvá 30 minut a je zdarma. Rezervace na líčení zasílejte mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Elixír života

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. Setkáme se s ním v souvislosti s ájurvédou, která jej považuje za elixír života. Ale není to módní výstřelek poslední doby, přepuštěné máslo znaly už naše babičky a říkaly mu šmolc. Díky „přepuštění“ se z másla zredukuje voda a mléčné bílkoviny, a tak vzniká tuk, který snese i nejvyšší teplotu a je také trvanlivější. A co s ghíčkem? Používejte ho tam, kde chcete vůni a chuť másla, můžete na něm smažit (nepřepálí se), můžete ho natřít na chleba (nebude vám těžko), můžete s ním omastit přílohy (nežlukne) a lze na něm udělat jíšku (nezhrudkuje). No, a jestli ho chcete vyzkoušet nebo potřebujete recepty, tak se zastavte u stánku České Ghíčko (neprohloupíte).

Vlasy patří na hlavu a ne na košili

Víte, že potíže s vypadáváním vlasů má 40 % mužů a 20 % žen? A že po třicítce se s tímto problémem potkají tři muži ze čtyř? Pomoci vám může ájurvéda. Gianni Coria ze Švýcarska, odborník na problematiku vlasů a autor knihy Přírodní pomoc při vypadávání vlasů, využil své znalosti ájurvédy, spojil je s nejnovějším vědeckým výzkumem a vytvořil úspěšný koncept péče a vitalizace vlasů na čistě přírodní bázi. Jak se o vlasy správně starat, aby byly vždy krásné a zdravé, vám prozradí ve své sobotní přednášce. 

irsky mech shutterstock 615384899

Irský mech je nutričně bohatá mořská řasa, která obsahuje vápník, síru, jód, draslík a vitamíny. Najdete v ní i rostlinný kolagen, který kromě toho, že je skvělý na klouby a pro pleť, má schopnost vytvořit želatinu.

Lahodnosti z mechu (a kapradí)

Irský mech je nutričně bohatá mořská řasa, která obsahuje vápník, síru, jód, draslík a vitamíny. Najdete v ní i rostlinný kolagen, který kromě toho, že je skvělý na klouby a pro pleť, má schopnost vytvořit želatinu. Je velmi oblíbený v raw veganské kuchyni, kde ho využijeme na přípravu raw dortů, želatinových polev, ale také pro veganské „sýry“ a další slaná jídla. Přijďte se seznámit s irským mechem, poslechnout si praktické informace a ochutnat výborné (nejen) raw veganské pochoutky, které pro vás připravily Bjetka Nečadová a Květa Vondráková z Lahodnosti.cz.

Zdravý domov

Náš domov je prostředím, kde trávíme značnou část našeho života. Jsme s ním emocionálně spjatí, je to naše soukromí. Většina z nás si ani neuvědomuje, jak velký vliv má domácí prostředí na naše zdraví a pohodu – jak důležitý je zdravý spánek, dostatek světla v bytě a čerstvý vzduch. Na festivalu najdete širokou nabídku ekologické drogerie, přírodních materiálů  nebo tipy na recyklování nejen odpadu, ale i domácího vybavení, seznámíte se s širokou nabídkou eko pomůcek i „zlepšováků“ pro domácnost, které ušetří nejen vaše zdraví a okolní přírodu, ale i vaši kapsu.

Tak jestli už se těšíte, nezapomeňte si zapsat do kalendáře sobotu 23. a neděli 24. září. A na Festivalu Evolution se na vás těšíme i my.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...