fbpx

Zveřejněno: 21. 7. 2017

Přes prvotní problémy se systémem se na Colours dostalo přes padesát tisíc lidí. A co zatím viděli? Kromě hudby všemožných žánrů i kvalitní přednášky zajímavých hostů. 

Středečních třicet stupňů a večerní nápor lidí u brány při zahájení festivalu se dal pomocí lehké meditace za dvě hodiny zvládnout. Až po vstupu jsme se dověděli, že systém stejně jako několik lidí v davu zkolaboval. Zkoušelo se za provozu, ale jinak to prý nešlo.

20170720 105615

Po prvním náporu už běžely kontrolu u vstupu plynule

Na to horší člověk rád hned zapomene a vrhá se do reje festivalového. Tak samozřejmě alt-J, jedna z hlavních středečních hvězd, pak Tata Bojs, Květy a nakonec hlavní headlineři Imagine Dragons. Zdá se, že si všichni ti lidé na festivalu udělali večerní rozvrh úplně stejný jako my. Masa se přelévala od stejdže ke stejdži spolu s námi, bez ohledu na to, že program skýtá asi dalších šest hudebních možností kam jít.

Za chvíli (opravdu za chvíli) jsou dvě hodiny ráno. Tramvajky (tak tady říkají tramvajím) odvážejí davy návštěvníků do postelí. A činí se i taxikáři. Atmosféra je ale pořád přátelsky festivalová. Čtyři kilometry za sedmdesát korun byste prostě v pražském taxíku neujeli. A ve čtvrtek pokračujeme. 

Setkání Dana s Liborem

Dopoledne už jsme opět ve víru a tentokrát ve dvaatřicetistupňovém vedru. Natáčíme krátký rozhovor se spisovatelem, univerzitním profesorem, instruktorem bojových umění a osobnostním koučem Danem Millmanem, hlavní hvězdou Meltingpotu, což je součást Colours plná přednášek a vystoupení lidí, kteří mají co říct. 

Pak má následovat ještě interview se šéfem Vítkovic Liborem Witasskem. Nakonec si ale oba pánové natolik porozuměli, že nás vlastně už nepustili ke slovu. Tak si spolu udělali krátký rozhovor sami (rozhovor zveřejníme v příštím týdnu). Ředitel Vítkovic se každopádně i jako moderátor osvědčil.

20170720 133705 1

Dan Millman v rozhovoru s Liborem Witasskem

Výživový omyl

Plány s areálem Dolních Vítkovic, ale i něco z osobního života nám pak prozradil i on sám. Po rozhovoru s Liborem Witasskem už jsme se zase rozprchli do odpoledních přednášek. Těsně před obědem jsme se zastavili na prezentaci dopisovatelky Flowee Margit Slimákové. Přednáška nesla název Výživové omyly.

Margit mluvila o tom, že se vůbec nediví tomu, jak jsou dnes lidé zmatení, co mají vlastně jíst, co je zdravé a co ne. "Každá výživová organizace říká něco jiného a každá to ještě několikrát měsíčně mění," říká Margit. Poté, co si ujasníme, co je to kalorie a jak se tedy správně vyživovat, je potřeba vyrazit na hamburger. Anebo na něco výživnějšího. 

20170720 160219

Margit Slimáková při přednášce nazvané Výživové omyly

Jídla, pití, ale také třeba šatů a dokonce i atrakcí je tu víc, než by snad bylo potřeba. Každý si přijde na své a ještě něco zbude. Stejně tak je to zase i s výběrem hudby. Odpoledne jedeme trochu slovenskou vlnu - Jakuba Ursinyho a Longital, no a večer samozřejmě Norah Jones. Stage České spořitelny, tedy ta největší, byla na její komorní hudbu přece jen velká, ale na place pod pódiem bylo tolik lidí, že bylo hlavní pódium zvoleno asi dobře.  

A pak už třeba jen Midi Lidi a další headlineři Unkle. V pátek, je taky den, že jo. A opět plný přednášek. Dokonce možná zajímavějších než hudby. No, dáme vědět.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...