fbpx

Zveřejněno: 13. 5. 2017

Letošní pražské filmové léto bude obohaceno o novou letní scénu na Výstavišti Praha v Holešovicích. LETNÍ KINO VÝSTAVIŠTĚ zahájí letošní sezonu 17. května projekcí filmu Paterson režiséra Jima Jarmusche. A první filmové promítání je pro diváky zdarma! 

„Filmoví diváci určitě ocení dobrou dopravní dostupnost kina, které je v centru Prahy přímo před Průmyslovým palácem u vstupu do Výstaviště. Výhodou pro návštěvníky kina je možnost propojení návštěvy s dalšími programy na Výstavišti, ať už jde o návštěvu místních sportovišť nebo jiných akcí, které se tu konají. Když půjdete náhodou kolem, třeba se psem ze Stromovky, můžete si prostě přisednout, občerstvit se a potkat se s kamarády. Naším cílem je krásné, opravené a živé Výstaviště,“ dodává Pavel Klaška, člen představenstva Rozvojové projekty Praha a.s.

vystaviste

Letní kino se bude nacházet přímo před Průmyslovým palácem.

A v čem bude letní kino jiné?

„V multiplexu si nakoupíte hromady popcornu a hektolitry koly, pak běžíte rychle na své místo, strávíte spoustu času sledováním reklam a po představení rychle pryč. My chceme lidem nabídnout nejen projekci, ale i místo setkávání, možnost si před představením i po něm popovídat (a nejen o filmu), využít přilehlou Osvěžovnu Stromovous, kde si mohou dát domácí limonádu, dobrou kávu nebo vychlazené pivo. Chceme si své diváky hýčkat a v průběhu léta nebudeme nejen „gastro“ zážitky šetřit, “ říká za organizátory Ctirad Hemelík.

Dramaturgie kina slibuje výběr filmových titulů obdobný tomu, co diváci mnoho let vyhledávají v nedalekém Biu Oko. Půjde především o aktuální filmy světové a domácí kinematografie, žánrové snímky nebo klubové a artové počiny.

stanek stromovous

V Osvěžovně Stromovous si můžete pochutnat na domácí limonádě, chlazeném pivu i dobré kávě.

Nejlépe technologicky vybavené letní kino naváže na tradici letního kina, které v dolní části Výstaviště fungovalo do roku 2000. Filmová představení budou ozvučena systémem „silent-cinema“ – každý divák dostane sluchátka, ve kterých bude moci poslouchat zvukovou stopu filmu. Tím pádem nebude rušen noční klid pro okolní obytné domy. Mobilní vybavení letního kina bude pro každé představení instalováno a pak deinstalováno. Samotný mobiliář je velmi rozmanitý, od klasických letních lehátek přes sedací pytle a vaky až po stolky se židlemi.

Dramaturgickým partnerem a provozovatelem Letního kina Výstaviště je Bio Oko, za produkční a technické zajištění provozu kina odpovídá Osvěžovna Stromovous a spoluorganizátorem a iniciátorem kina je společnost Rozvojové projekty Praha a.s., správce areálu Výstaviště Praha.

Celý areál holešovického Výstaviště prochází v posledních letech velkými změnami, které míří především k většímu otevření areálu veřejnosti. Hlavním projektem tohoto léta je obnovení provozu letního kina, které bude umístěno na novém místě – u hlavního vstupu na Výstaviště, tedy přímo na očích kolemjdoucích. Podívejte se na program kina a rezervujte si vstupenky. 

Čtěte také: 

Sháníte tipy na dětské knížky? Máme pro vás 12 oceněných titulů

Kde v Čechách uvidíte nejkrásnější podstávkové domy?

Pes Jejího Veličenstva: poučný román nejen pro milovníky zvířat  

zdroj: Bio Oko

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...