fbpx

Zveřejněno: 19. 12. 2017

Pokud se váš potomek narodil ve Střelci nebo má v tomto znamení ascendent či Lunu, měli byste zpozornět. Tyto děti jsou neobyčejně veselé a nesmírně nadané. Někdy se může zdát, že dostaly až nespravedlivou nadmíru štěstí. Užijte si jejich dětství, protože je velmi pravděpodobné, že již v brzkém věku začnou objevovat svět. Jsou to rození cestovatelé a nikdy nezůstávají na jednom místě příliš dlouho.

Ať už máte děvče či chlapce, váš potomek ve znamení Střelce vás bude náramně bavit a inspirovat. Jsou to rození baviči, dobrodruzi a optimisté. Pohybují se rychle a svých cílů lehce dosahují, milují cestování. Pokud máte dítě ve Střelci a neustále se stěhujete z místa na místo, vašemu potomkovi to pravděpodobně tolik vadit nebude. Naopak bude mít radost z nových vjemů a zkušeností. Je to takový malý objevitel.

Živel ohně

Spolu s Beranem a Lvem patří k ohnivému živlu, který jim dodává velkou kreativitu, nadšení a schopnost druhé svou činností inspirovat. Podobně jako Beran i Lev potřebuje toto dítě uznání, a to pokud možno hlasité a časté. Do ohně se musí každou chvíli přidávat polínka, aby se udržel a hořel dál. Pokud tedy máte malého Střelce doma, nezapomínejte mu připomínat, jak je moudrý a objevitelský. On se vám odmění neodolatelným úsměvem a spontánní radostí, která nemá obdoby.

shutterstock 655873858

Dítě ve znamení Střelce je velmi akční a rádo objevuje.

Jak rozvíjet jejich potenciál?

Hodně s nimi cestujte a rozvíjejte jejich hlad po vědomostech. Podporujte je v učení, protože tím jim ulehčíte cestu. Kupte jim globus a učte je vlajky. Často mají talent na jazyky, protože zřejmě tuší, že se jim budou v životě hodit. Hrajte si s nimi na indiány nebo sledujte, jaká cizí kultura tyto děti láká. Střelci jsou často osudově spjati s místy, která jsou na opačné straně zeměkoule nebo alespoň o jednu zemi dál. Mají za úkol odcestovat za poznáním a získané poznání přinést zpět do své domoviny.

Také milují přírodu a často jsou nějakým způsobem spojeni s koňmi. Další záliby, které by je mohly zaujmout, jsou lukostřelba, chůze a hry v přírodě.

Zvykněte si na jejich upřímnost

Tyto děti hledají urputně pravdu a nebojí se ji hlásat. To občas irituje citlivější povahy, především z řad vodních znamení (Rak, Ryby, Štír). Střelci to však vždy myslí dobře, což je trochu ospravedlňuje. Jejich úkolem je druhé povzbuzovat a učit spíš pozitivní cestou, čímž se dost liší od předcházejícího znamení Štíra. Přesto se mohou svými poznámkami některých lidí lehce dotknout. Už od mala vás mohou překvapovat moudrostí, kterou v sobě nosí, a hodně se od nich můžete naučit.

shutterstock 276301034

Malí Střelci mohou už od mala překvapovat svou moudrostí.

Jupiter jako vládce znamení 

Jupiter je nejšťastnější planeta v naší sluneční soustavě a tyto děti jsou pod jeho ochranou. Optimismus, radost, spontánnost a velké štěstí jsou jim do vínku dány bohatou měrou. Samozřejmě jsou tu i ostatní faktory horoskopu, které jejich osud mohou hodně komplikovat, ale díky vládě Jupitera je velká míra „karmy“ omilostněna. Je dobré se podívat, v jakém znamení a domu Jupiter stojí, abyste tam mohli směřovat svou pozornost.

Planeta Jupiter přeje vzdělávání, má dobrý kontakt se zahraničím a disponuje velkým životním štěstím, které je výsledkem dobré karmy z minulých životů. Střelci mají velkou šanci posunout se v tomto životě o úroveň výš, pokud budou za své dary vděční. Hrozí tu však nebezpečí, že svou „dobrou karmu“ vyplýtvají, a budou se naopak muset zrodit do horších podmínek.

Na co si dát pozor?

Střelci by si měli dát pozor na plýtvání silami, přehánění a velikášství. Mohou mít pocit, že mají vždy pravdu, a tak někdy působí dogmaticky. Navíc mají tendenci své názory šířit všemi možnými prostředky. Pro tyto děti je důležitá víra a vědomí vyššího smyslu toho, co se kolem nich děje. Pokud nebudou rozvíjet svou vynikající studijní kapacitu, mohou se stát prostopášnými a nadměrně poživačnými, a tak ubližovat svému zdraví.

Největší nebezpečí však hrozí v názorovém dogmatismu, který sami nemají rádi u druhých lidí. Když získají již v mládí dobré vzdělání a rozhled, bude to tou nejlepší investicí do jejich dobrodružného života. Tyto děti by měly po střední škole odcestovat do zahraničí, protože tam je může potkat větší štěstí než doma.

 

Poselství a poslání

Tyto děti v sobě skrývají hlubokou a zároveň velmi pozitivní moudrost, kterou by v sobě měly nejdříve najít a pak ji předávat svým jedinečným a neotřelým způsobem. Budou to lidé, kteří dokážou vykřesat oheň i v těch nejtemnějších zákoutích tohoto vesmíru. Víra bude pro ně velmi důležitá a určující. Mohou rozšiřovat a měnit zákony, a to jak v náboženství, tak v zákonodárství nebo právu. Hlavní silou je kontakt se zahraničím, kde na ně čeká poklad, který mají odvézt zpět do své rodné země.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...