fbpx

Zveřejněno: 17. 10. 2017

Pojďte se s námi podívat na politický souboj ze zcela netradičního pohledu. Každý prochází vesmírnými cykly a nevyhnou se jim ani naši politici. Posvítíme si na silné a slabší stránky těchto rivalů s ohledem na "psychické počasí", kterým budou muset chtě nechtě projít. V tomto díle se dozvíte, co říkají hvězdy o Andreji Babišovi a Lubomíru Zaorálkovi. Jací jsou doopravdy? Který z nich je dítětem štěstěny a kdo se možná brzy dozví, že karma není zdarma? 

Andrej Babiš, hlavní postava hnutí ANO, které podle všech momentálních výzkumů nynější volby vyhraje, a Lubomír Zaorálek, momentální lídr ČSSD, který má nelehký úkol vrátit sílu své straně. Tento souboj bude pokračovat i po volbách, a tak vyhraná bitva neznamená zdaleka vyhranou válku. Podíváme se tedy na rozložení vesmírných sil a cyklů.

Andrej Babiš a jeho mocenská genialita

Andrej Babiš se narodil 2. 9. 1954 v Bratislavě. Jeho Slunce ve znamení Panny z něho dělá šetřivého, velmi pracovitého člověka, který ve svém oboru bude dosahovat výjimečných úspěchů. Jeho Luna ve Štíru mu dává jistou nelítostnost a schopnost potlačit své city za účelem efektivity a touženého výsledku. To může mít své výhody, ale i značné nevýhody. Výhodou jsou jeho velké organizační a manažerské schopnosti. Nevýhodou může být velká touha po moci, která se může jednoduše zvrtnout.

Dalším významným charakterovým rysem Andreje Babiše je Mars v Kozorohu, který mu dodává vyvinuté strategické schopnosti s plánem na několik let dopředu. Planeta Mars je v tomto znamení v povýšení, což znamená, že Andrej Babiš má skvělé bojové a strategické schopnosti a velkou trpělivost. Ve svém životě má rozvíjet bezúhonnost, disciplínu, vytrvalost a čestnost. Jeho vůdčím znamením je právě znamení Kozoroha, které vládne zákonu příčiny a následku. Je jasné, že jakékoliv selhání a nečestnost se v životě Andreje Babiše nakonec provalí, přestože mu momentálně hvězdy přejí. Aby udržel svou moc, musí jednat tím nejlepším možným způsobem, kterým bude schopen. Na určité síly je lidská inteligence krátká.

Co následující rok 2017/2018 a dál

Tento osobní rok Andreje Babiše může být velmi šťastným, co se týká jeho profesních cílů a ambicí. Před čtyřmi roky mu planeta Pluto pomohla projevit se na veřejnosti velkolepým způsobem a nyní může těžit z příznivého vlivu Pluto trigon Merkur. Může využít sílu médií ve svůj prospěch. Pluto vládne tajemství a Merkur informacím. S konstelací Pluto/Merkur se často rodí novináři a charismatičtí řečníci.

Načasování hraje pro něj a tento rok může ovlivnit názory mas ve velkém. Pokud jeho záměry budou jen sobecké, je jen otázkou času, kdy vyjdou na povrch informace, které ho mohou zničit. Je pouze na něm, jak bude zacházet s výhodami, kterými ho tato konstelace obdarovává. Dobrou zprávou je, že život je vždy větší než touhy lidí, a pravda vždy zůstane nedotčená.

Následující rok je v duchu vibrace čísla 3, což je i jeho životní číslo. Je to číslo tvůrčí inteligence a přátelství. Tento rok bude tedy ve formě a jediné, co ho může bolet, jsou jeho intimní a blízké vztahy k některým jeho blízkým. Ve společnosti však bude mít štěstí a jeho myšlenková kapacita poroste. Další léta budou však pro Andreje Babiše velkou výzvou. Dá se říct, že tento rok je vrcholem jeho sil, a pak zaznamená určitý sestup a bude muset zase čekat na svou vlnu. Od září 2018 až do září 2019 bude rozhodujícím obdobím a prověrkou jeho "velikosti".

lightsaber shutterstock 359560856

Jak dopadnou tyto "hvězdné války"? To se dozvíme již následující víkend.

Lubomír Zaorálek jako dítě štěstěny

Lubomír Zaorálek se narodil 6. 9. 1956 v Ostravě. Slunce ve znamení Panny mu dává rovněž velké pracovní nasazení, ale už není tak poháněné touhou po moci, jako je tomu u jeho rivala. Luna ve Vahách ho činí mnohem lidštějším a diplomaticky otevřenějším. Právem zastupuje ČSSD, protože jeho horoskop ukazuje na idealismus a cit pro sociální hodnoty. Není zdaleka tak nekompromisní, a tak výsledky jeho práce nemusí být tak očividné. Na druhou stranu bude mít velkou schopnost se druhým přizpůsobit a vyjít téměř se všemi, což je výhodu Marsu v Rybách. Jeho vůdčí znamení je Střelec, který vládne zahraničí, a je známé svým optimismem a velkým štěstím. Z vyššího pohledu není žádné štěstí nezasloužené a v tomto směru může mít Lubomír Zaorálek opravdu velký úspěch.

Lubomír Zaorálek bude politicky velmi obratný. To může být rovněž výhodou i nevýhodou. Musí se naučit neztratit se v diplomatických ústupcích a udržet si tak vlastní směr. To je v politice velkou výzvou a zřejmě nejde vyhovět úplně všem. Lubomír má dar sjednotit cíle a sny druhých tak, aby vytvářely lepší celek. Je to úplně jiná strategie, která může být stejně účinná, ne-li účinnější z dlouhodobého hlediska. Na druhou stranu může jeho idealismus utrpět těžké rány. V tomto směru má Andrej Babiš, který se ve stínech dobře vyzná, určitou výhodu.

Co následující rok 2017/2018 a dál

Lubomír Zaorálek vstoupil do roční vibrace 7, což naznačuje velkou výzvu udržet si vlastní směr. Tento rok pro něho bude složitější, ale když zůstane věrný svému středu, mohou se jeho cíle vyplnit během let následujících. Brzy bude muset svést boj s určitými lidmi, kteří se do něj budou navážet. Velkou výzvou bude, aby se jim postavil a byl pevný.

Bude se od něj vyžadovat mnohem více jasnosti a vyhraněnosti, a tak jsem sám zvědavý, jak se s touto rolí popasuje. Za to příští rok 2018/19 může být pro Lubomíra Zaorálka velmi úspěšným rokem, takže když tento rok zabojuje, může si výrazně polepšit pro nadcházející léta.

Přátelství v nepřátelství

Přestože je život postavil mocensky proti sobě, dovolil jsem si spojit jejich horoskopy dohromady a podivoval jsem se nad tím, jak si mohou vzájemně rozumět. Tito dva mohou mít pro sebe vzájemné pochopení, přestože budou nuceni hrát společenské drama, které se po nich bude chtít. Je tu možnost spolupráce, což se zdá nepravděpodobné, ale hvězdy ukazují na vzájemnou sympatii.

Celkový souhrn

Tento rok přejí hvězdy více Andreji Babišovi, který může využít podpory mocných přátel i kolektivu. Na druhou stranu v tom dalším se karta zřejmě na chvíli obrátí, z čehož bude těžit Lubomír Zaorálek, pokud zvládne výzvy tohoto období. Archetypálně se proti sobě postavil Saturn (Babiš) vs Jupiter (Zaorálek). Bude to zajímavý souboj, který nemusí být pro naši společnost něčím tragickým. Jupiter vládne optimismu a rozšíření hranic a Saturn vytváří omezení a stahuje.

Oba dva principy jsou v politice obzvlášť důležité a klíčová je i rovnováha. Možná se oba dva mají co od sebe naučit. Andrej Babiš by se měl více otevřít a Lubomír Zaorálek vytvořit pevnější hranice. Lidská vůle rozhoduje, jak se bude hrát, a tak záleží na nich samých. Existuje však vyšší neviditelný princip, který nad vším dohlíží, a je mu jedno, co se hraje tady v divadle. Zákon příčiny a následku je nelítostný a je jen otázkou času, kdy a jak se projeví. Vždy je tento zákon spravedlivý, přestože mnoha lidem nesrozumitelný.

Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

foto: archiv

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...