fbpx

Zveřejněno: 22. 12. 2017

Pokud patříte mezi ty, kteří ještě na Štědrý den zběsile pobíhají po nákupních centrech a marně přemýšlejí, jakým dárkem potěší své blízké, určitě oceníte naše tipy. Inspiraci najdete v oblastech přírodní kosmetiky, udržitelné módy i ekologických vychytávek pro domácnost. Tak jaký je váš favorit? 

Ať už sháníte jen drobné maličkosti nebo se poohlížíte po luxusním a originálním překvapení, připravili jsme pro vás seznam produktů, ze kterých si vybere opravdu každý. 

kompo4

1. Vonný difuzér, The Country Candle, Demdaco.cz, 419 Kč 2. Merlot 2015 výběr z hroznů, vinařství Gotberg, 265 Kč 3. Luxusní sáček z pratelného papíru, Uashmama, od 486 Kč 4. Krém na ruce, MOR Boutique, Demdaco.cz, 267 Kč 5. Síťová taška, Ceskasitovka.cz, 159 Kč 6. Prsten s liškou, Janja Prokić, cena na vyžádání 7. Vůně EDP 1001/ 75 ml, Nobile 1942, Vavavoom, 5900 Kč

Pro ženy  

Kvalitní víno se hodí nejen na štědrovečerní tabuli, ale odjakživa se považuje za dárek, kterým nikdy nic nezkazíte. Zkuste například pití z vinařství Gotberg, jehož výrobky dostaly ocenění na mnohých domácích i zahraničních soutěžích, ale je také zapojeno do projektu ECOWIN na ochranu přírody ekologizací vinohradnictví. Na prostřeném stole se budou vyjímat i pozlacené sáčky z pratelného papíru, do nichž můžete naskládat upečené cukroví nebo je použít jednoduše jako květináč. Značka Uashmama je vyrábí výhradně z odpadového dřeva, nikoli z odlesňování a seženete ji i v kamenných prodejnách Czech Labels and Friends a Signature store and cafe. 

Skvělou drobností pro kamarádku je pak ručně šitá a barvená česká síťovka, která se v posledních letech znovu stala módním doplňkem na každodenní nákupy. Nechcete podporovat fast fashion, přesto byste rádi obdarovali maminku či přítelkyni krásným módním kouskem? Vsaďte na talentované designéry. Jedním z nich je bezpochyby Janja Prokić. Své unikátní šperky vystavuje kromě Prahy i v New Yorku, Florencii, Londýně a Mnichově. 

kompo vanoce

1. Netřeskový krém (lze zakoupit i v dárkové sadě miniatur), Éminence, 1690 Kč 2. Ochranný vlasový parfém, Sachajuan, prodávají studia Bomton, 920 Kč 3. Růžová pleťová voda, Mcely Bouquet, 870 Kč 4. Pleťový krém s matchou, Teaology, k dostání v síti parfumerií Douglas, cena na vyžádání

Speciálním odvětvím je pak kosmetika. Ta udělá radost opravdu snad každé ženě bez ohledu na věk. Jestliže vám nevadí větší investice, omrkněte parfumářství Nobile 1942. Patří jen k málo firmám, které si své produkty vyrábějí a balí ručně. Nová vůně s názvem 1001 se otevírá kořenitými tóny čerstvého elemi, zázvoru a růžového pepře prolínající se s červeným čajem. Poté nastupuje akord ženské růže a květinové srdce naplněné šafránem a extraktem z kurkumy. Méně finančně náročné, avšak neméně krásné i přepychové jsou pak pleťové krémy a vody, krémy na ruce nebo třeba vlasové parfémy či bytové difuzéry. Poohlédněte se u značek Éminence, Mcely Bouquet, Sachajuan, MOR Boutique nebo Teaology. 

kompo2

Pro muže 1. Multitool, Leatherman, 1250 Kč 2. Hydratační krém pro citlivou pleť, Bulldog, k dostání v síti drogerií dm, 219 Kč 3. Regenerační balzám po holení, Percy Nobleman, Demdaco.cz, 522 Kč 4. Tričko s vlastním potiskem, Levi’s, 599 Kč 5. Vonná svíčka, MOR Boutique, 948 Kč, Demdaco.cz 6. Koupelová pěna, Lush, 225 Kč 7. Nerozbitné outdoorové brýle, Wiley X, 2990 Kč

Pro muže 

Horkou předvánoční novinkou je tzv. Print bar v obchodě Levi’s na Václavském náměstí v Praze. Tričko s legendárním logem Batwing si můžete navrhnout sami přímo na místě. Originální kousek do šatníku za více než přijatelnou cenu ocení každý, v jehož duši třímá umělec či fashion maniak. Pro všechny outdoorové nadšence se zase budou hodit takřka nezničitelné brýle Wiley X, které odfiltrují 100 % UV záření, nebo nejrůznější multitooly Leatherman s exkluzivní zárukou 25 let. Ale v dnešní době by se ani pánové neobešli bez kosmetické péče v podobě balzámu po holení, hydratačního krému či koupelových bomb. Podívejte se např. na veganskou značku Bulldog, Lush nebo Percy Nobleman. 

Další tipy naleznete v naší galerii. 

foto: Shutterstock a archiv firem

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...