fbpx

Že je Francie příliš drahá? Žádný problém, ubytujte se zdarma v Bordeaux 1 fotografie
Zdroj foto: Bored panda

Ubytování v Evropě není levnou záležitostí, a to především v hlavní letní sezóně. Co kdybychom vám však řekli, že ve Francii naleznete originální dřevěné domky, kde můžete přespat zcela zdarma? Vydejte se do města Bordeaux a vychutnejte si chvíle klidu v přírodě.

Zveřejněno: 10. 5. 2023

Dřevěná chatka připomínající tři lesní sovy je nyní připravena pro táborníky v oblasti Bordeaux v jihozápadní části Francie. Za ubytování navíc nezaplatíte vůbec nic. A to proto, že je součástí iniciativy francouzského města, které chce povzbudit obyvatele, aby trávili více času v přírodě!

Projekt chce upozornit na závažný problém

Uvnitř domku naleznete celkem tři podlaží poskytující nocležníkům kruhové bílé postele. Na dřevěné terase se zase můžete kochat výhledem na okolní mokřady. Toto originální ubytování bylo navrženo a postaveno francouzskou uměleckou firmou Zébra3, konkrétně pak jej má na svědomí architekt Candice Petrillo. Ptáte se, proč chatka ve tvaru sov? Jejich vzácné druhy hnízdí v okolí rybníku. Do pár let však jejich přirozený domov může zcela zmizet kvůli rozšiřování nedaleké průmyslové zóny. Projekt, jenž vznikl na počest těchto zvířat, má upozornit na závažnost problému.

Společnost Refuges Périurbains nabízí ubytování pro cestovatele, kteří jsou ochotní se vydat na okraj města a ubytovat se tam za nulovou cenu. Naleznete zde celkem devět chatek navržených různými francouzskými umělci.

Nenechte si ujít jedinečné ubytování

Pokud plánujete výlet do Bordeaux v blízké budoucnosti, zarezervujte si pobyt v Les Guetteurs (také se této chatce říká „The Watchers“, tedy „Pozorovatelé“) nebo v jednom z mnoha dalších jedinečných kempinkových domků v této oblasti. Je však třeba mít na paměti, že je možné zde přespat pouze jednu noc. Jedná se také o velmi minimalistické ubytování, takže nepočítejte s elektřinou, toaletou nebo tekoucí vodou. Všechny chatky je možné zarezervovat od března do listopadu na stránkách Refuges Périurbains.  

Propojení se s přírodou

Společnost Refuges Périurbains nabízí ubytování pro cestovatele, kteří jsou ochotní se vydat na okraj města a ubytovat se tam za nulovou cenu. Naleznete zde více než deset chatek navržených různými francouzskými umělci. Každý domek je zcela osobitý a jedinečný. Užijte si chvíle na čerstvém vzduchu a podpořte tento originální projekt nejen tím, že přespíte v chatce ve tvaru sov. Po noci strávené pod hvězdami v přírodě se můžete vrátit zpět do města Bordeaux a využít k ubytování některý z hotelů, který vám nabídne veškerý komfort. Láká vás představa přespání v přírodě? Nebo raději dáváte přednost hotelovému pokoji?   

Související…

Zpátky na stromy. Tento tolkienovský hotel má postele v korunách!
Radek Chlup

foto: Bored panda, zdroj: Bored panda

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...