fbpx

Nabízíme několik tipů, kde se seznámit offline i online. Online seznamky nabízí víc možností a stejně jednou vyrazíte ven

Zveřejněno: 8. 12. 2018

Seznámit se člověk může v každém věku. A to dokonce velmi vážně. Vždycky totiž platí, že na nás "tam venku" někdo čeká, ale náhodě je třeba trochu pomoci. Život rozhodně nekončí po čtyřicítce ani po padesátce, naopak se otevírá etapa, kdy jsou děti (pokud nějaké jsou) už odrostlé a občas je třeba začít znovu. I když byl třeba i rozvod hodně tvrdý, uplynula od něj už pěkná řádka let. Recept je vlastně jednoduchý: navštívit pár společenských akcí, zajít mezi lidi a uvidíte, že to půjde jak po másle.

Zkuste to přes internet

Že by měla být online seznamka až poslední možné řešení? Určitě ne, možná by dokonce mohla být i tím prvním. Internetová seznamka totiž skýtá různé možnosti, můžete najít kontakt, který na vás v něčem zapůsobí. Pak už je to jen otázka pár minut strávených u klávesnice. A pokud bude potenciální protějšek ochotný a sdílný, stejně s ním brzy vyrazíte ven.

Seznamka zdarma může být třeba zprvu malý, ale do budoucna dost možná velmi významný krok.

Pamatujte, že "seznamovací trh" nebude nikdy úplně prázdný, ale pokud chcete uspět, musíte se začít rozhlížet – samozřejmě nejlépe do všech různých stran. Buďte prostě trochu akčnější, sezení u televize partnera nevyčaruje. Seznamka zdarma může být třeba zprvu malý, ale do budoucna dost možná velmi významný krok.

Jak na to

Co patří na profil a co naopak ne? Určitě začneme profilovou fotkou, ta by měla být decentní a nepříliš vyzývavá, ale současně v kvalitním rozlišení. Prostě musíte být vidět. Neuvádějte adresu ani kontakty, to potenciálního zájemce nemusí ještě vůbec zajímat, je to i z důvodu bezpečnosti. Trochu originality nezaškodí, vyhněte se planým frázím. Zajímavým řešením či receptem na úspěch by mohl být třeba oblíbený portál edarling.

Kde někoho potkáte

Chodit do společnosti, bavit se a žít kulturním životem. To je řešení pro osamělé duše po čtyřicítce, které se chtějí setkat s někým zajímavým, třeba dokonce i osudovou láskou. Ale co nějaké konkrétní možnosti? Možná ve vás těmi následujícími probudíme dávné touhy, ale třeba také koníček, jemuž jste se věnovali ještě předtím, než jste měli děti. Například…

1. Country club

Pro vyznavače tohoto hudebního stylu jasná volba. Sejděte se s pár lidmi, co jsou naladění na stejnou vlnu. Už od začátku je totiž jasné, že si budete velmi dobře rozumět.

2. Cyklistika

Možná zlákáte na projížďku ještě někoho dalšího. Ukážete, že se vůbec nebojíte sportovních aktivit. A lidé přece jsou i na zahrádkách restaurací, kde se občerstvíte po cestě.

3. Rockový hudební koncert

O něco tvrdší než country, ale styl je styl, a pokud je to ten váš nemůžete se přetvařovat. Lidé si rozumí kvůli různým společným zájmům a hudba je často důležitá.

4. Taneční kurz

Samozřejmě nemusí jít "jen" o taneční, které jste absolvovali ve svých sedmnácti. Ale třeba kurz salsy, kde se naučíte novým věcem a možná potkáte i někoho s ohněm v těle či duši.

tanec seznamka 255980224

Kde se nejlépe seznámit? Třeba na kurzech salsy


Sebevědomí a regenerace

A když nepotkáte někoho nového, zajímavého, alespoň naberete trochu sebevědomí a odreagujete se od všedního života, což rozhodně není na škodu. Nepodceňujte ani možnost seznámení prostřednictvím zvířecích mazlíčků. Pokud nemáte na vodítku zrovna bojové plemeno, vždycky zaujmete někoho v širším okolí.

Přes kočku nebo fretku to možná půjde také, ale právě pes je na podobné seznámení nejlepším možným doprovodem.

A při venčení je to jasné: Když se seznámí vaši pejsci, musíte alespoň prohodit pár slov nebo se na sebe třeba jen usmát. A když přeskočí jiskra, je to už polovina úspěchu, už z pouhého pohledu lze vyčíst poměrně hodně. Pravda, přes kočku nebo fretku to možná půjde také, ale právě pes je na podobné seznámení nejlepším možným doprovodem.

Zkuste to přes známé

Mnoho lidí se poprvé potká na různorodých společenských akcích. A právě tady byste měli zapracovat na budoucím úspěchu. Vydejte se někam s partou přátel. Každý někoho zná, možná vám pár zajímavých protějšků nenápadně představí a pak už bude jen na vás, jak celou šachovou partii rozehrajete. Je celkem jedno, o jakou společenskou událost půjde. Podívejte se do divadla, kina nebo třeba hudební festival, nabízí se také letní koupaliště nebo sportovní akce. V každém okresním městě se o víkendech něco děje, tak je přece zbytečné sedět "sám doma". Teprve na akcích poznáte na vlastní kůži, že singles 50 jsou jednoduše všude kolem, jen jste se předtím nerozhlíželi tak aktivně a neviděli je.

Seznamování přes internet, nebo někde naživo bude populární v každém ročním období.

Pletací jehlice (i když jsou dvě) nejsou náhradním programem pro osamělé večery, pokud se potkáte s někým sympatickým v podobné věkové kategorii, nudit se už nemusíte. Pro začátek si můžete přečíst pár zajímavých inzerátů, přimět se založit si vlastní profil a potom na nějaké výzvy případně i odpovědět. Když si prohlédnete ty nejlepší seznamky, jistě vám nějaký text doslova padne do oka. A třeba je to osud, který vás pobízí k dalšímu kroku, díky němuž vše kolem najednou rozkvete. Zkrátka a dobře, mějte oči otevřené, ono to nakonec přijde…

Co je zásadní

Po čtyřicítce už bude každý hledat partnera trochu jinak než před dvaceti lety. Především je potřeba brát věci s nadhledem. Životní moudrost je na úplně jiné úrovni než ve dvaceti, takže se neptáme jen na vzhled, ale důležité je, aby šlo spíš o takzvaného partnera do nepohody. Když odpustíme nějaké to kilo navíc, určitě to také nebude na škodu. Na co bychom ještě měli myslet při snaze najít příjemného člověka, s nímž si budeme také dobře rozumět?

1. Buďte sami sebou

Rozhodně se nevyplatí přetvářka, lepší bude dobrá nálada bez hraní

2. Čím víc lidí v okolí, tím také lépe

Stydět se nemusíte, případně může pomoci trochu piva

3. Dbejte o sebe

Toho pravého či tu pravou můžete potkat leckde, někdy vlastně i docela neplánovaně

4. Nové možnosti

Poučte se z vlastních chyb v minulosti, tentokrát to bude určitě lepší

5. Sebevědomí není od věci

Nejste přece staří, naopak, zrajete jako víno. Buďte na to hrdí

Související…

Odmítnutí v onlinu tolik nebolí. Webové seznamky vás připraví na smutnou realitu
Jan Handl

A v neposlední řadě, nebojte se. Nemáte přece co ztratit, naopak, seznamování přes internet, nebo někde naživo bude populární v každém ročním období. Jen si musíte postupně najít cesty, které vedou k úspěchu. Takže trpělivost. Napoprvé to nemusí vyjít, ale máte samozřejmě řadu dalších pokusů…

foto: Shutterstock, zdroj: Lovino

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...