fbpx

Náš mayský astrolog Robert Policar o úplňku během poslední dubnové noci. Starý keltský svátek se potkává s úplňkem ve znamení Štíra

Zveřejněno: 29. 4. 2018

Tento den může být pro mnoho lidí velmi silným okamžikem. Již v neděli můžete cítit mnoho energie, a tak se připravte ji vložit do konstruktivní činnosti nebo meditace o vlastním životě. Můžete si mnohem jasněji uvědomit, které hodnoty jsou pro vás důležité a jakou vizi chcete doopravdy žít. Pokud budete mít možnost, jděte na nějaké krásné přírodní místo, kde budete chvilku o samotě. Naslouchejte větru, zemi i ohni a nechte se vést prastarou moudrostí, která tu byla vždycky.

Přesný úplněk nastane 30. dubna 2018 v 2:59. Proto již v neděli večer požádejte sny, aby vám přinesly důležité poselství o záležitostech, na kterých vám záleží. Zaměřte se na své hmotné záležitosti i svůj duchovní život. Polarita Býka a Štíra je především o hodnotách, které zastáváte a ty se mohou v průběhu života výrazně měnit. Je důležité, abyste peníze získávali činností, která je v souladu s vaší duší. Tento čas tedy věnujte hluboké introspekci, abyste zjistili, o co vám doopravdy jde. Když zjistíte, že je něco v nepořádku, rozhodněte se k potřebné změně.

Sex jak má být

Uvědomte si nejen potřeby svého těla, ale i své duše. Když se s někým milujete, mělo by být zapojeno i vaše srdce. Pokud to tak není, můžete sobě nebo tomu druhému ublížit. Jak Býk, tak Štír sex milují, ale každý z nich k tomuto tématu přistupuje z opačné strany. Zkuste si užívat smyslů jako Býk a probuďte v sobě vášeň Štíra. Pak se milostný akt může stát velkým mystériem, který nejenže dokáže uvolnit napětí, ale doslova může vyléčit vaší duši. Když se s někým fyzicky propojíte, přijímáte druhého hluboko do svého bytí a do jisté míry přebíráte jeho energii na sebe. Proto často neosobní sex vede k smutku a následné duševní zoufalosti z jedné či oné strany. O lásce se říká, že je ještě tajemnější, než mystérium smrti. Takovou pověst má a něco na tom je.

Plnými doušky 

Tento den může učinit konec vašemu podhodnocování a nesprávnému náhledu na to, co si od života doopravdy zasloužíte. Dovolte si od života žádat více. Poselství Býka přináší uvědomění, že jsme se narodili pro to, abychom si život užívali plnými doušky. Požádejte život, ať zvýší vaše finanční příjmy, ale především ať posílí vaši vlastní sebedůvěru ve své schopnosti. Žádejte více, abyste se mohli cítit bezpečně na zemi a mohli v klidu tvořit krásné věci. Nehoňte se jenom za penězi, ale zároveň jim dovolte, aby vás obohatili. Peníze jsou pouze nástroj. Vnitřní i vnější bohatství spolu úzce souvisí a mělo by být v rovnováze. Často se tak neděje, a to by mělo vést k hlubšímu zkoumání.

Rozvíjejte své vnitřní síly

Jděte do lesů a rozjímejte nad svými vnitřními dary. Rozviňte je a rozhodněte se je používat ve prospěch všech cítících bytostí. Sám Buddha se narodil s touto konstelací a jeho životní příběh dokonale odráží cestu hmotného bohatství, duchovní moci a následné rovnováhy mezi těmito dvěma extrémy. Najděte i vy svou střední cestu a staňte se vyrovnanými, soucitnými lidmi, kteří vědí, kam kráčí. Pokud ještě necvičíte jógu, začněte. Jóga posílí nejen vaše tělo, ale i ducha.

Co říkají Mayové

Z pohledu mayského kalendáře nastává úplněk ve znamení Orla, ale po zbytek dne bude ve znamení Supa. Může tedy dojít k hlubokému uvědomění si vašich snů a následné ukončení všeho starého. I Štír přeje transformaci, a tak se nebojte dívat na to, co se již stalo vaší minulostí. Dovolte si neopakovat chyby ze své minulosti tím, že důkladně svou minulost projdete. Nedovolte, aby vám špatné zkušenosti sebrali odvahu vstupovat do dalších výzev. Naopak je využijte k tomu, abyste se ladněji pohybovali napříč novým zkušenostem.

Zajímavosti

Tento úplněk bude v mnoha ohledech výjimečný. Nastává v den, kdy staří Keltové slavili svátek Beltaine, který patří k jednomu z osmi hlavních ohnivých svátků. Příroda se probouzí a říká se, že ten, kdo chce navázat kontakt s přírodními duchy, má neobyčejnou možnost, pokud se nebude bát jít do lesa a naslouchat šepotu ticha. Beltaine byl svátek, kdy byl uctíván Jelení Bůh Cernnunos, který vládne podsvětí a přírodním silám. Podle Mayů se ocitáme v období Jelena, a zároveň je úplněk ve Štíru. Tyto mocné tři vlivy se setkali v jednom bodě, a tak koncentrace energie bude mocná a pro mnoho lidí velmi citelná.

Na co si dát pozor?

Především se příliš neopíjejte, protože by mohl nastat úraz. Často opilí lidé přeceňují své síly a mohou být opanováni iluzorní mocí, která může mít nebezpečné následky. Mějte úctu k přírodě a zbytečně ji neprovokujte. Jak jsem se zmiňoval, neviditelné síly jsou tento den velmi otevřené, a dokážou na sebe vzít reálnou podobu skrze lidi kolem vás. Nic si nedokazujte a vyhněte se lidem, kteří budou mít tendenci k agresivitě.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Jak si cením sama sebe?
  • Jsem spokojen se svým sexuálním životem?
  • Co mohu změnit?
  • Jak mohou zvýšit své finanční příjmy tak, abych nezradil svou duši?
  • Věnuji se dostatečně své vlastní duchovní praxi?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Buďte v přírodě a naslouchejte jejímu tichému poselství
  • Najděte svou vizi a zapište si jí na papír.
  • Rozhodněte se neopakovat chyby. Napište si jaké.
  • Poděkujte minulosti za to, jací jste v přítomnosti.
  • Zapište si sny.
  • Zacvičte si jógu.

 

 

foto: Profimedia

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...