fbpx

Vybrali jsme nejdojemnější a nejlepší vánoční reklamy. Připravte si kapesníčky

Zveřejněno: 25. 12. 2019

Blíží se Vánoce. Čas, který kromě tlačenice v obchodech, rodinných hádek a shánění kaprů na poslední chvíli přináší také chvíle pohody a rozjímání. A na tuhle náladu sází obchodníci všeho druhu, takže jejich reklamy emocemi opravdu přetékají.

Obchodníci jsou ovšem taky jenom lidi a někteří disponují i emocemi. A ty reklamy zase dělají profíci, kteří nejdřív dojmou obchodníky a pak i nás. Takže i když je v reklamách komerční podtext nepřehlédnutelný, jsou to vlastně velmi hezké klipy na koukání. Vybrali jsme pro vás deset nejlepších ze světa. Příští týden se můžete těšit na ty z domácí zahrádky. 

10. Sainsbury's

Děti samozřejmě nemůžou chybět nikde, okolo nich se Vánoce točí. Štědrý večer neznamená jen nadílku dárků, takový večer můžou mít také malí zpěváci a zpěvačky. Reklamu pro Sainsburys natočil Michael Gracey, režisér Největšího showmana. Malá holka, převlečená na pódiu za hvězdičku, si získá na svou stranu celé publikum. A dokonce svoji maminku...

Hudba: New Radicals - You Get What You Give

Tagline: Těm, co milujeme, dáme všechno, co máme.

9. Boots

Když se rozhodnete oslavit Vánoce s kámoškama, půl hodiny se malujete a vaše máma vás před odchodem z domu přinutí si to líčení zase celé smazat... Ale vy ji stejně milujete nejvíc ze všech na světě. 

Hudba: Robbie Williams - She's The One

Tagline: Dejte jim něco, co je dostane.

8. John Lewis, Waitrose

V kinech se nedávno objevil film Bohemian Rhapsody. A v téhle reklamě (opět se to odehrává na vánočním večírku) interpretují děti a roboti tenhle (asi největší) hit skupiny Queen. Povšimněte si krásně low-tech přístupu, kdy se zvukové efekty zimní noci vytvářejí fénem na vlasy...

Hudba: Queen - Bohemian Rhapsody 

Tagline: Když jsi toho součástí, dáváš do toho srdce.

 

7. John Lewis

V Británii jsou vánoční reklamy sítě obchodních domů John Lewis brány jako to nejlepší z nejlepšího – a předvánoční období začíná oficiálně ve chvíli, kdy John Lewis zveřejní novou reklamu pro daný rok (proto se v našem seznamu vyskytuje několikrát). Tahle popisuje trudné dětství Eltona Johna a jeho cestu ke slávě.

Hudba: Elton John 

Tagline: Některé dárky jsou víc než jen dárky.

6. Asda

Santa Klaus střílí z děla vánoční cukroví, pak ho přejede lavina tancujících lyžařů, dalších Santů na motorkách, kovbojů na vánočních stromečcích, objeví se dokonce i Yeti a legrační zvíře, které ze všeho nejvíc připomíná Chewbaccu

Hudba: Darlene Love - Baby Please Come Home 

Tagline: Přineste Vánoce domů.

5. Apple

Také Frankenstein má právo slavit Vánoce, přestože bydlí v jeskyni, vypadá spíš jako vytesaný z kamene a děti se ho zpočátku bojí... I škaredá monstra mají právo na lásku, vždyť jsou Vánoce!

Hudba: Open Your Heart

Tagline: Sdílejte lásku každý každičký den. Otevřete svá srdce pro každého. 

4. Sainsbury's

První světová válka. Blíží se Vánoce, britští a němečtí vojáci v zákopech se chystají na to, co přijde za chvíli. A najednou se začne ozývat klasická vánoční melodie... Takže se na to vojáci z obou stran vykašlou a jdou oslavit Vánoce společně. 

Hudba: Silent Night

Tagline: Vánoce jsou o sdílení s ostatními.

3. Campbell's

Dokonce i sněhuláci mají právo slavit Vánoce. A vůbec nevadí, že se při večeři tak trochu začnou roztékat (v tuhle chvíli doufáme, že už se roztékáte dojetím taky).

Hudba: Let It Snow

Tagline: Mhm... mhm... mhm!

2. Edeka

Když máte spoustu dětí, a jedno po druhém vám před Vánocemi začíná psát dopisy o tom, že to letos vážně nestihnou, ať se nezlobíte... Co uděláte, když nechcete zůstat na Štědrý den sami? Jak dostanete celou rodinu ke svátečnímu stolu? 

Hudba: Supreme Music - Dad

Tagline: Čas vrátit se domů

1. John Lewis

Nejdojemnější reklama a příběh o malé dívce, která objeví starého muže na Měsíci, a přemýšlí o tom, jak mu poslat dárek, aby nebyl tak sám... 

Hudba: Oasis - Half the World Away

Tagline: O Vánocích dokažte, že někoho opravdu milujete 

Související…

Konopí a Vánoce: Zapomenuté tradice jsou hodné znovuobjevení
Lukáš Hurt

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...