fbpx

Výstava Andrease Frankeho je instalována hluboko pod mořskou hladinou – návštěvníci ale objeví nečekané výjevy.

Zveřejněno: 14. 8. 2018

Vítejte na jedné z nejbizarnějších uměleckých expozic. Desítky metrů pod hladinou moře si potápěči mohou prohlédnout trochu jinou výstavu – fotografie, spojující podmořský a reálný svět.

Fotograf a potápěč Andreas Franke zachytil neobvyklý počin u floridského pobřeží, kde vysloužilá americká vojenská loď tvoří umělý útes. Po návratu do svého vídeňského studia spojil snímky vraku dohromady se záběry každodenních scenérií. Takže potápěči, kteří si jdou výstavu prohlédnout, vidí muže na gauči pozorujícího televizi, nebo ženu věšící prádlo – to všechno hladce zakomponováno na pozadí kostry starého plavidla.

Desítky metrů pod hladinou moře si potápěči mohou prohlédnout trochu jinou výstavu – fotografie, spojující podmořský a reálný svět.

Loď se jmenuje General Hoyt S. Vandenberg a potopila se u floridského pobřeží v roce 2009. Její vrak měří 160 metrů a je to druhý největší umělý útes na světě. Andreas pořídil fotografie v roce 2010 a při pohledu na prázdné plochy dostal okamžitou inspiraci. Na výsledky se můžete podívat v galerii.

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...