fbpx

Proč chytří šéfové budují v kancelářích špičkové kuchyně 1 fotografie
Kuchyně, jako mají zaměstnanci k dispozici v Mr. Lee's Noodles, start-upu v jihoanglickém Bournemouthu, fungují jako skvělé stmelovací prostředí

Office menu aneb anglické firmy objednávají pro své zaměstnance profesionální kuchaře

Zveřejněno: 7. 2. 2018

Lenin hned v začátku revoluce rozhodl, že zbaví ženu otroctví u plotny a starost o jídlo přesune na profesionály. Od té chvíle to se stravováním sovětské populace šlo z kopce.

Trendy určující kapitalisté v Anglii se teď vydávají opačným směrem. Instalují fantastické kuchyně přímo v kanceláři, aby si jejich zaměstnanci mohli připravovat jídlo sami a přímo v práci. Nejedí pak totiž nezdravě u počítače a neutíkají na oběd. Pro mileniály (na rozdíl od jejich rodičů) není vaření nudná nutnost a každodenní otročina. Krájení pečlivě vybraných surovin, jejich míchání a přípravu vidí jako alchymii, relax, únik z elektronického virtuálního světa.

A taky způsob, jak předvést před ostatními uznávané umětelství. Zaměstnavatelé zjišťují, že jim kuchyně na pracovišti přináší zaujatější, produktivnější a zdravější zaměstnance.

Radši kitchen office než home office

Prodejce kosmetiky Lush instaloval hned tři kuchyně do svých nových kanceláří v Sohu. Počin měl takový úspěch, že i zaměstnanci, kteří dříve raději pracovali z domu, teď zpátky docházejí do práce.

Při vaření spolu komunikují lidé z různých oddělení, a tím pádem bezprostředně dochází k výměně myšlenek a nápadů, o které se jinak firmám nemůže ani zdát.

Firma Noodles, která prodává balené nudle, instalovala pro zaměstnance prvotřídní kuchyň a každou středu jim chodí vařit profesionální kuchař. Mluvčí společnosti Kasia Bigda říká: „Tým často vaří spolu, vyměňují si recepty, nápady; kuchyň zvedá morálku celé společnosti.”

Firmy, které zavedly kuchyně v kancelářích, zaznamenaly jediný zápor: občas se nikdo nemá k uklízení nádobí…

 

 

foto: Archív Mr Lee’s Noodles

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...