fbpx
Zveřejněno: 3. 3. 2018

Tofu je plné bílkovin. Prodává se v několika variantách, ale uzené je jedno z nejoblíbenějších. Je použitelné za tepla i za studena. Vylepší každé veganské karbanátky, pomazánky nebo zeleninové směsi.

Toto zdravé jídlo s kořeny z Asie se jí už celá staletí. Tofu má totiž jednu skvělou vlastnost, a to že umí přejímat chuť celého chodu, a tak se s ničím netluče. 

uzene tofu bulgur shutterstock 295874870
Na pokrm pro 2 osoby budete potřebovat:

1 šálek bulguru
1 cibuli
1 pórek
3 lžíce sterilované sladké kukuřice
přepuštěné máslo
sůl
kmín
pepř

Postup:

Na zeleninovou směs osmažíme na přepuštěném másle cibuli, pórek a přidáme pokrájené tofu. Ochutíme solí, kmínem a pepřem, nakonec přisypeme sterilovanou kukuřici. Na přípravu přílohy přivedeme bulgur k varu v dvojnásobném množství vody, 2 minuty povaříme a pak necháme pod pokličkou 15 minut dojít. V nepřilnavé pánvičce rozpustíme kousek přepuštěného másla a bulgur na něm zlehka opečeme. Ihned podáváme.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Jde ještě o klimatickou nouzi, nebo už paniku? 10 otázek a odpovědí o přehřívání Země

Jde ještě o klimatickou nouzi, nebo už paniku? 10 otázek a odpovědí o přehřívání...

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...

Twitter uživatelům ukazuje, co mají rádi za reklamu. A někdy je dost mimo

Twitter uživatelům ukazuje, co mají rádi za reklamu. A někdy je dost mimo

Inferred interests neboli „odvozené zájmy“ je název funkce sociální sítě Twitter,...

Proč se krade i písek z pláže? Je to cenná komodita, která mizí stejně jako voda

Proč se krade i písek z pláže? Je to cenná komodita, která mizí stejně jako voda

Loni v létě zaplatil jeden britský turista na Sardinii pokutu 1 032 eur, když byl...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.